Πελένδρι: Μέθυσε τους επισκέπτες του στο Φεστιβάλ Ζιβανίας (Φωτογραφίες)

Χιλιάδες κόσμου επισκέφθηκε το σαββατοκύριακο την πανέμορφη κοινότητα Πελενδρίου και απόλαυσε την πατροπαράδοτη φιλοξενία των κατοίκων της

Μέσα από στοχευμένες εξαίρετες θεματικές εκδηλώσεις βαδίζουμε στα χνάρια της παράδοσης μας, προβάλλουμε και προωθούμε την ζιβανία, το εκλεκτό αυτό προϊόν και όλα τα παραδοσιακά εδέσματα που είναι η κινητήρια δύναμη ανάπτυξης της υπαίθρου, ανάφερε ο πρόεδρος της κοινότητας Πελενδρίου Νίκος Πατσιάουρος.

Σε χαιρετισμό του κατά την διάρκεια του διήμερου φεστιβάλ Ζιβανίας στο Πελέντρι, ο κ. Πατσιάουρος ανέφερε ότι “προβάλλουμε τις μοναδικές ομορφιές των χωριών μας, τη γνήσια, ζεστή, μοναδική, χωριάτικη φιλοξενία μας, την παράδοση μας, τον πολιτισμό μας, τα ήθη και τα έθιμα μας, την αρχιτεκτονική μας και μέσα από τις εκδηλώσεις μας εισπράττουμε την αγάπη, το πάθος, την δύναμη και την αισιοδοξία μας, την αποφασιστικότητα μας να κρατήσουμε ζωντανά τα μαγευτικά μας χωριά που ίσως να είναι ότι ωραίο αυθεντικό που απέμεινε σε αυτό τον τόπο».

Ο κ. Πατσιάουρος υπογράμμισε ότι τα χωριά των ορεινών περιοχών ζουν και βιώνουν δύσκολους καιρούς, όπου όπως είπε, πλανάται παντού ένα μεγάλο ερωτηματικό “τι θα απογίνουν τα χωριά μας;».

Ήδη, συνέχισε ο κοινοτάρχης, βρισκόμαστε σ’ ένα πολύ δύσκολο κομβικό σημείο. “Σ’ αυτό το σημείο επιβάλλεται να χαραχθεί μια μελετημένη ειδική πολιτική, ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αγροτικής ανάπτυξης και βιωσιμότητας των ορεινών, μειονεκτικών περιοχών στο πλαίσιο της οικονομικής, κοινωνικής, περιβαλλοντικής και πολιτιστικής ισορροπίας. Μέσα από ευρωπαϊκούς πόρους να προωθήσουμε τον αγροτουρισμό και οικοτουρισμό και τις μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις που πιστεύουμε θα δώσουν νέα προοπτική, ζωή και ανάπτυξη και πρόοδο στα ορεινά απομακρυσμένα χωριά μας», συμπλήρωσε.

Δείτε ΕΔΩ όλες τις φωτογραφίες στη σελίδα μας στο facebook

Ο κοινοτάρχης δεν παράλειψε να ευχαριστήσει όλους όσοι συνέβαλαν για την διοργάνωση της υπέροχης γιορτής και στήριξαν την προσπάθεια της κοινότητας, αλλά το πιο μεγάλο ζεστό και ξεχωριστό ευχαριστώ ήταν σε όλους τους νέους της κοινότητας που δούλεψαν με ζήλο, αγάπη και ενθουσιασμό και αγκάλιασαν τη μεγάλη γιορτή της Ζιβανίας. “Στηρίζουμε, επενδύουμε, εμπιστευόμαστε τους νέους μας, γιατί είναι το μέλλον του χωριού μας», κατέληξε ο κοινοτάρχης.

Τέλος, ο κ. Πατσιάουρος ευχαρίστησε την εφημερίδα “ΛΕΜΕΣΟΣ» που όπως ανάφερε στηρίζει διαχρονικά την κοινότητα και προβάλλει όλες τις δραστηριότητες των κοινοτήτων της ορεινής Λεμεσού.

Αξίζει να σημειωθεί πως η όλη εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστα Καδή.

Όσοι παρευρέθηκαν σε αυτή τη μεγάλη γιορτή απόλαυσαν ζιβανία βγαλμένη την ίδια ώρα από το καζάνι απόσταξης, με ντόπια παρασκευάσματα, κεραστικά και φαγητό, καθώς και με μουσική, χορό, θεατρικές αναπαραστάσεις και πολλές άλλες εκπλήξεις!

Το κοινό διασκέδασε με τη γνωστή τραγουδίστρια Βασιλική Χ”Αδάμου, καθώς και με τα χορευτικά συγκροτήματα του πολιτιστικού Ομίλου “Όλυμπος» Πελενδρίου και του Συνδέσμου Αποδήμων και Φίλων Πελενδρίου.

0