Αναβάθμιση Πάρκου Καούρου στον Αγρό

Επιτέλους πριν το τέλος του Μαίου του 2019 το ιστορικό γεφύρι της βρύσης του Καούρου που έκλεισε από το 1989 σε επιχωση για να γινει τώρα η τωρινή Πλατεία του Καούρου ανοίγει οριστικά για να θυμηθούν οι παλιοί κάτοικοι του Αγρού το μεγαλο γεφύρι και ο ποταμός και τα περβόλια που ποτίζονταν από το νερό της βρύσης του Καουρου.

Επίσης γύρω της πλατείας του Πάρκου του Καούρου φυτεύτηκαν πλατάνοι και η πλατεία αναβαθμίστικε με κτιστή πέτρα όπου τους καλοκαιρινούς μήνες Ιούλιο-Αύγουστο θα γίνουν εκδηλώσεις τόσο θεατρικές όσο και κινηματογραφικές με συλλεκτικά κινηματογραφικά έργα όπως: “Γενναίοι του Βορρά» με τον αξέχαστο Γιάννη Βόγλη και Λάκη Κομνηνό, “Κονσέρτο για πολυβόλα» με τους Τζένη Καρεζη και Κώστα Καζάκο κ.α. καθώς και παιγνιδότοπος για μικρούς και μεγάλους. Εδώ επίσης δεσπόζει το άγαλμα του λαογράφου δασκάλου Νέαρχου Κληρίδη που γινεται κάθε Αυγουστο τρισάγιο και Μαραθώνιος δρόμος στη μνήμη του από τους δρομείς Περικλή Δημητρίου κ.ά.

Ένα μεγάλο μπράβο στο Κοινοτικό Συμβούλιο Αγρού και προπαντός στο φιλοπρόοδο Πρόεδρο κ. Μιχάλη Κωνσταντινίδη για το μεγαλεπίβολο έργο που επιτελούν.

Οι επισκέπτες και οι χωριανοί θα απολαύσουν τους καλοκαιρινούς μήνες τη δροσιά κάτω από την σκιά της μεγάλης λεύκης και των πλατάνων τις μελωδίες των πουλιών της φύσης.

Γιαννάκης Σ. Τσαγγαρίδης – Αγρότης

0